Üdvözöllek!

Pákozdi Mónika vagyok, pénzügyi vezető - extended coach - ( business ) karrier és life coach

Pákozdi Mónika

1981-ben születtem, elsőkörben pénzügyi vonalon végeztem a tanulmányaimat, majd párhuzamosan elindultam az önismeret, önfejlesztés útján. Úgy éreztem, hogy ez rengeteget adott a mindennapi élet különböző helyzeteinek a megoldásához, illetve segített a szakmai kiteljesedésemben is. Ezért kiterjesztettem az ismeretek megszerzését, mások megismerése / támogatása, elakadásainak átlendítésére irányuló tanulmányokkal, melyet a mai napig folytatok, továbbá folyamatosan fejlesztem magam.

Karrieremet banki ügyintézőként, könyvelőként, HR munkatársként kezdtem, mindig szerettem a kihívásokat, érdekeltek az új lehetőségek, így egy vállalat pénzügyi vezetői pozíciójáig juttattam. Ennek kapcsán egyre többször válhattam, embertársaim karrier és magánéleti elakadásainak - fejlesztésének - életmódbeli változtatásainak a szemlélőjévé. Később már, aktív partnerként segítettem, az ügyfeleket, vezetőket, a különböző konfliktusok, problémák, gyors és hatékony megoldásában.

A gyógyításban pedig a szervezet öngyógyító tevékenységének helyreállítása és erősítése a cél. A legszelídebb tradicionális és a természetes gyógymódok, valamint a pszichológiai módszerek együttes alkalmazása vezet a testi-lelki- szellemi-szociális egyensúly állapota megtartásához, helyre állításához, vagyis az egészséghez.

Coaching kapcsolatom

Több mint 5 év elegendő volt ahhoz, hogy belássam, mennyire más az értékrendem, a gondolkodásom, az életszemléletem, mint ahogy a vezetői pozícióm megkívánta, vagy amilyet általában elvárnak egy vezetőtől. Emiatt sokkal több stresszt élek meg, amely egy idő után, ha nincs kezelve a magánéletemre is hatással lehet, és már érzékeltem ennek jeleit. 

Így beláttam, hogy hiába a tanulmányaim és a rengeteg tapasztalatom, ami nagyon sokat adott a szakmai és a magánéletemhez is, önmagában mégsem elegendő. Így én magam is segítséget kértem és a mai napig tartó sikeres coaching folyamat támogat a hivatásom megélésében, illetve az annak kapcsán felmerülő problémák kezelésében.

Saját történetemmel, élettapasztalatommal és most már szakmai hátteremmel, hitelesen tudom támogatni az életüket és karrierjüket illetően fejlesztésre vágyó (akár elakadásaikat tisztázni akaró) ügyfeleimet, pályaorientációban elakadt diákokat.

Így dolgozunk majd

Az ügyfél igényeihez igazodó, de alapvetően tervezett nem direktív, az egész embert figyelembe vevő (holisztikus) cél - és megoldás orientált folyamatokat viszünk. Rendíthetetlenül hiszek abban, hogy az elfogadó és emberközpontú támogatásom, elősegíti az ügyfél fejlődését, problémájához saját erőforrásai megtalálását majd önálló használatát.

Fontosnak tartom a segítségnyújtásnak azon módjait, melynek révén a kliens önismeretében fejlődik, így esélye lesz önmaga mélyebb megismerésére, ezáltal a saját erőforrásainak vagy akár gyengeségeinek, az elfogadása is megvalósul, (önértékelése sokkal stabilabb és tisztább lesz) amely nagy segítséget nyújt élete további irányainak "testhez-álló" meghatározásához és  a jól megválasztott céljainak az eléréséhez.

Elkötelezett híve vagyok a mozgásnak-futásnak és az olvasásnak. Mindegyik számomra a feltöltődés, a kikapcsolódás fontos eszköze.

Missióm

Vezérelvem a másik ember tisztelete, teljes elfogadása és ezáltal az önbecsülés erősítése. Bármilyen problémával is érkezik az ügyfél, elsődleges, hogy saját működésével tisztában legyen (önismeret).

Ha tudom, hogy ki Vagyok, miben vagyok jó, másként tekintek Magamra. Önbizalmam javul, pozitívan tudok a jövőm felé fordulni és személyiségemmel összhangban eredményesebb célokat tudok kitűzni, bátrabban indulok a megvalósításuk felé.

Folyamatosan tapasztalom, hogy elakadásainknál jó, ha van egy vezető, a különböző élethelyzetekből adódó, nehézség esetén gyorsabban jutunk el a probléma megoldásához, ha végiggondoljuk, mit tartunk értéknek az életünkben, milyen hitrendszer mozgat minket és milyen hozzáállás alapján hozzuk meg a döntéseinket.

A coaching teret ad önmagunk megismeréséhez, lendületet ad a változáshoz, motivációt a cél eléréséhez.

Cél, hogy jól érezze önmagát! Testileg, lelkileg, szellemileg egyaránt.

Az önismeret, a természetgyógyászat mind arra irányítja a figyelmet, hogy ha egészségtudatosan élünk, ha figyelmünket időről-időre a bennünk zajló folyamatokra, saját  jelzéseinkre irányítjuk, akkor képesek leszünk tudatosítani a saját működésünket. Ezzel a tudatosítással lehetőségünk nyílik arra, hogy kompetensen tekintsünk a saját életünkre. Az önismeret és a természetes gyógymódok együttes alkalmazása egyrészt kiváló prevenciós és gyógyító kombináció, másrészt a boldog és egészséges élet alapja. 

Így segítek

A visszajelzések alapján az ügyfelek legtöbbször a hitelességemet, az empátiámat, kedvességemet, az értő figyelmemet, az inspirációt és a szakmai hozzáértésemet jelölték meg.

Ügyfeleim támogatást kapnak élet-lehetőségeik jobb kihasználásához, életminőségük javításához, a stressz csökkentéséhez, önismeretük gazdagításához.

Szeretettel Várom a találkozásunkat!