Méhviasz kiváló hatása

A méhviasz az évszázados tapasztalatok alapján a legismertebb és legnemesebb állati eredetű viasz...

Méhviasz kiváló hatása

A méhviasz az évszázados tapasztalatok alapján a legismertebb és legnemesebb állati eredetű viasz, melyből a legkiválóbb természetes kozmetikumok és környezetbarát felületkezelő anyagok készíthetők házi körülmények között. A natúr kozmetikumok esetében az emulzió testesebb, sűrűbb állagának eléréséhez konzisztencianövelőket lehet használni. A méhviasz egy ilyen természetes konzisztencia növelő, illetve gyenge emulgeáló tulajdonsággal is rendelkezik, ezért számos natúr kozmetikum recept összetevői között megtalálható. Klasszikus emulátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni. Ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65 Celsius fok) lehetővé teszi, hogy a vele készült termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Érdekes kutatási eredmény, hogy egy német tanulmány szerint az előírásoknak megfelelően alkalmazott méhviaszt tartalmazó kozmetikumok hatásosabbak a bőrápolásban, mint a hasonló, petróleum alapú készítmények!

A méhviasz a mézet termelő méhek viaszmirigyének terméke, melyből a hatszögletű sejtek sokaságát építik fel a rovarok. A méhviasz előállításánál a lépet megtisztítják a méztől és felolvasztják. A természetben található gyógyhatású szerek közül a méhviaszban található a legtöbb tartósító vegyület, melyek hatása az idő múlásával sem csökken. A viasz többféle vegyület keveréke. Legfontosabb alkotóelemei a szabad zsírsavak, melyek a viasz 13%-át, a szilárd alkoholok vegyületei 70%-át, a szénhidrogének pedig 12-13%-át alkotják. A méheknek 1 kg viasz termeléséhez 3 és fél kg mézre, 50 g virágporra van szükségük.

Méhviasz használata

A méhviasz a méhek általi kiválasztáskor még átlátszó. Mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg.

Az általunk forgalmazott méhviasz kis pasztillák formájában kapható, mely megkönnyíti adagolását. Nem tartalmaz tartósítószert és egyéb mesterséges anyagokat, így egészen biztosan bőrbarát kozmetikumunk lesz az eredmény. Külső, belső használatra egyaránt alkalmazható. Krém formájában, vagy szárított propoliszt ételeink kiegészítéseként egyaránt alkalmazhatunk.

Miért környezetbarát, öko termék?

Mert természetes, növényi és állati eredetű termék.